Workshops (prijzen excl. btw)

ALGEMEEN 

Keramiek kruiste mijn pad op een vrij hectisch moment in mijn leven.  Een vriendin overhaalde mij om samen een cursus te gaan volgen.  Als zij er niet geweest was, had ik er misschien nooit tijd voor vrij gemaakt.  Soms moest ik echt alle moed bijeen rapen om toch maar naar de les te gaan.  Dit was dan meteen het begin van iets heel moois in mijn leven.  Iets wat zoveel nieuwe deuren opende.  
Na enkele weken was de cursus voorbij, maar voor mij was alles eigenlijk net begonnen.  
Het vergde veel tijd, maar de passie, de rust, de energie en het evenwicht dat ik terug kreeg, gaf mij zo’n goed gevoel dat ik dit moest en zou delen met anderen.  
Ik heb zelf ervaren wat dit met je doet en weet inmiddels dat anderen dit ook zo beleven. 
 
 

WAAR?

De workshops gaan door in mijn atelier in de “Eikeboomlaan, 3 te 3360 Korbeek-Lo”.  Een kleine en gezellige ruimte middenin het groen.  Er is een bushalte “Korbeek-Lo station” in de Bierbeekstraat op 5’ wandelen van het atelier.  Kom je met de wagen dan kan je kosteloos en zonder enige tijdsbeperking, aan de deur parkeren.

 

WAT BRENG JE ZELF MEE:

  • Draag gemakkelijke kledij en schoeisel dat best wat vuil (natte klei) kan verdragen
  • Een schort en handdoek bieden alvast een goede bescherming.
  • Ringen en armbandjes laat je best thuis
  • Korte nagels zijn aangewezen, zeker bij draaiwerk
 
 

AANBOD WORKSHOPS :

Initiatiecursus

Je hebt zin in iets, je bent creatief, je wilt iets met je handen doen, iets creëren, maar je wilt je ook niet voor langere tijd aan een cursus vastzitten daar je niet weet of het iets voor jou is.  Daarom organiseer ik af en toe een initiatiecursus klei.

Voorkennis is voor deze cursus niet nodig, daar “ontdekken” het hoofddoel is van deze cursus en daar het de bedoeling is dat elk vanuit zijn eigen basis kan groeien.  

Je maakt kennis met klei en al z’n mogelijkheden en vooral ook met wat jij er allemaal mee kan of wil doen. Een initiatiecursus is er net op gericht om gewoon te proeven van wat klei voor jou in zijn mars heeft; wat jij met de klei doet en wat de klei met jou doet. 

Deze cursus spreidt zich over meerdere dagen.  Je voert alle stappen zelf uit. Je leert de klei kneden, centreren, optrekken en iets opbouwen en/of draaien.  Je ontdekt verschillende mogelijkheden om iets af te werken.

Naar het einde toe, kunnen alle kunstwerken een eerste keer gebakken worden op 950 graden (biscuitbak). Op dat ogenblik heb je reeds een mooi, stevig en puur kunstwerk, dat indien gewenst nog kan geglazuurd worden.

Inbegrepen: klei, gebruik materialen en eerste bak aan 950 graden.
Glazuurbak: is optioneel en wordt verrekend aan 10 euro/kg

 

 

Cursus voor gevorderden

Heb je je eerste ervaringen met klei al achter de rug, heb je het centreren helemaal in de vingers of wil je misschien je grenzen verleggen? Dan is deze cursus helemaal iets voor jou! In deze cursus wordt de nadruk gelegd op grotere werken. Meer klei, meer mogelijkheden! Grotere stukken verlenen zich weer tot andere mogelijkheden, dewelke eindeloos zijn.

Inbegrepen: klei, gebruik materialen en eerste bak aan 950 graden.
Glazuurbak: is optioneel en wordt verrekend aan 10 euro/kg

 
Privé cursus

Word je graag persoonlijk begeleid in alle facetten van het pottenbakken, dan help ik je hier graag bij!  Deze cursus is zeer intensief.  We doorlopen het hele proces stapsgewijs en is volledig afgestemd op jouw tempo. Ook de duur van de cursus wordt door jou bepaald. 

Deze cursus is tevens geschikt voor zij die zich willen verdiepen in één bepaald aspect.

 
Vrij atelier

Voor alle creatievelingen die de kneepjes van het vak reeds onder de knie hebben en gewoon wat verder willen oefenen, stel ik mijn atelier en materialen graag ter beschikking.  Uiteindelijk draait alles rond oefenen, oefenen en nog eens oefenen!  

Ieder heeft zo zijn eigen manier en werkwijze en uiteraard leer je hiervan, maar de bedoeling is, dat je na verloop van tijd “jouw eigen manier” gaat ontdekken en ontwikkelen.  Een werkwijze die jou het best ligt. Je zal ook merken dat je meer en meer je grenzen begint te verleggen.

Opmerking: dit is geen les!  Zelfstandig kunnen werken is noodzakelijk.

Je kan komen draaien wanneer en hoeveel je maar wilt. Dit kan aan 10 euro/ uur. Het gebruik van materialen is inbegrepen in de prijs m.u.v. klei en glazuren.  Deze kunnen ter plaatse aangekocht worden.  

Je kan ook thuis iets maken en/of glazuren en nadien je werkjes binnen brengen om te bakken.

Biscuitbak: 8 euro/kg

Glazuurbak: 10 euro/kg

 

 

Workshop op maat

Naast het vaste aanbod bied ik themadagen en/ of -avonden aan. Deze zijn steeds op aanvraag en in samenwerking met jou.  We overlopen samen de verwachtingen en het mogelijke aanbod.  De prijs zal afhankelijk zijn van het aantal personen en de duur van de activiteit.

Ben je op zoek naar een unieke activiteit met familie, vrienden en/ of collega’s, dan is een thema-workshop een ideale gelegenheid om gezellig samen te zijn met anderen!  (Teambuilding, vrijgezellenfeestje, verjaardagsfeestje (ook voor kids vanaf 12 jaar)

 

 

Prijzen 

* individuele begeleiding : 41,5 excl  of 50 €/uur incl btw

* 2 personen : 29 €/u/pers. excl of 35 €/u/pers incl btw

* 3 personen : 25 €/u/pers. excl of 30 €/u/pers incl btw

* vanaf 4 personen : 20 €/u/pers. excl of 24,5 incl btw

Bovenstaande prijzen vormen een basis voor als je zelf een groepje en/of thema samen stelt.

 
 
 

 

Onze website gebruikt cookies voor u de beste ervaring te geven.